Денис Родман бе подложен на изключително сериозни нападки и психологически анализи от страна на водещи, гости и участници по време на третото предаване на живо в „Къртицата“ на 28 март.

Причина за това беше невъздържаното поведение на баскетболната звезда предишната нощ, когато под влияние на алкохола Родман изтръгна всички камери от апартамента си в Базата и отправи неприлични предложения към три от дамите в шоуто – Емануела, Марина и Миглена.

„Не аз започнах купона снощи. Дойдох тук, за да се забавлявам. Сега всички участници се опитват да изглеждат по-въздържани, защото имат махмурлук. Това е игра. Не го приемайте толкова лично. Аз не съм станал известен със скандали. Станах известен с много труд. Грижа се за децата си, както и вие. Не съм лош човек и не ме приемайте по този начин“, обясни Денис Родман.

Той обаче дори си позволи да гони от „Къртицата“ певицата Рут Колева. „Не ме интересува какво ми говориш! Искаш ли да спечелиш шоуто? За какво си тук? Ако не искаш да се забавляваш, тръгвай си!“, каза й Родман.

Рут се опита да му обясни къде е прекалил с държанието си предишната вечер. Вместо да я изслуша, баскетболистът се развика и остави момичето с отворена уста, неспособно да каже каквото и да е от изумление.

Родман захапа пура в Пещерата на „Къртицата“, занесе на участниците три бутилки алкохол и им предложи да му дадат втори шанс. „Алкохолът за мен не е нещо, което носи щастие, но всеки има право на втори шанс“, каза Деян Донков. Останалите участници също приеха да продължат да живеят с Денис.

Повишаването на тон към Рут обаче не остана незабелязано. „Изключено е да се държиш така с дама“, каза Христо Стоичков от студиото на „Къртицата“. „И аз съм емоционален и се нервирам, но това за мен е недопустимо“, каза Стоичков.

Минути по-късно Родман се извини и прие да се запознае с Христо Стоичков.

Футболистът набързо сложи на мястото му Денис Родман, посочвайки, че не той е най-голямата звезда на баскетбола. „Ти си играл с Майкъл Джордан, най-великият баскетболист за всички времена. Живял съм на една улица с Майкъл Джордан. Играл съм много години на Запад и винаги съм се интересувал от културата на народа, при който отивам“, каза Стоичков. Родман го попита защо обича страната си. „Защото съм се родил тук, постигнал съм най-големите си успехи като футболист на България и винаги ще защитавам страната си“, каза футболистът.

„Чувствам се неловко. В България имате готини хора, страхотна храна, аз съм много ексцентричен“, опита се да се извини Родман. Фолк певицата Десислава призна, че ако беше говорил на нея като на Рут, със сигурност е щяла да се разплаче. „Ако аз бях твой мъж, никога нямаше да те накарам да плачеш“, замаза положението Родман.

Стоичков прочете истинско конско на скандалния баскетболист, карайки го да научи няколко думи на български език и да се опита да се държи по-добре с хората. „Майкъл Джордан не може да сбърка. Но и аз не съм наранил никого. Не знам защо съм толкова скандален“, каза Родман. Той не можа да преживее, че признаха друг за най-великия баскетболист. „Мислиш ли, че Майкъл Джордан е най-великият?“, попита той Стоичков. Футболистът му отговори, че е Джордан е велик, защото е имал зад себе си велик екип. С това предизвика уважението на Родман, който започна да му ръкопляска.

В епизода на 28 март 19-те участници се изправиха пред първото си предизвикателство – скок с бънджи, но мисията беше обявена за неуспешна, след като повечето от тях отказаха да го сторят и паричната сума отиде на сметката на Къртицата.

Първият скандал в шоуто също е налице – между Жени Калканджиева и Любомир Жечев. Повод станаха изразените от него съмнение за успешната й кариера и твърдението му, че “всички богати хора са престъпници”. Жени го нарече основен дразнител в Базата.

“Ние сме се борили цял живот! А ти къде беше, бе, дришльо?! За какъв се мислиш?”, атакува безжалостно Калканджиева.

В базата все по-често се задаваше въпроса: Кой е Къртицата? След догадки и наблюдения основните заподозряни бяха: Любомир Жечев и Кирил Ефремов.